Subscribe Us

header ads

Bantuan Khas Kewangan RM500 Kepada Penjawat Awam Semperna Aidilfitri 2016

bonus raya rm500 2016

Berita gembira buat penjawat awam apabila Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak telah mengumumkan Bantuan Khas Kewangan RM500, yang mana pembayarannya akan dibuat pada 13 Jun nanti.

Bantuan Khas Kewangan ini akan dinikmati oleah 1.6 juta penjawat awam, dan bantuan khas RM250 pula akan diberikan kepada 743,000 pesara kerajaan.

Pemberian ini adalah sebagai persiapan menjelang sambutan Hari Raya Aidifitri.


KUALA LUMPUR, 8 Jun (Bernama) -- Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengumumkan pemberian Bantuan Khas Kewangan RM500 kepada 1.6 juta penjawat awam sebagai persiapan menyambut Hari Raya Aidilfitri.

Dalam kenyataan di sini, beliau berkata bantuan khas RM250 akan turut dinikmati 743,000 pesara kerajaan sebagai menghargai jasa perkhidmatan mereka.

"Pembayaran bagi bantuan khas ini akan dibuat pada 13 Jun ini," katanya sambil menambah ia melibatkan anggaran peruntukan kewangan RM1 bilion.

"Kerajaan berharap pemberian bantuan khas ini dapat meringankan beban kewangan penjawat awam dan pesara bagi persiapan Hari Raya Aidilfitri 2016," kata perdana menteri.

Najib menarik perhatian bahawa penjawat awam akan menikmati satu kenaikan gaji tahunan (KGT) pada Julai ini yang melibatkan anggaran implikasi kewangan RM1.1 bilion.

-- BERNAMA

Post a Comment

0 Comments